Emotional Freedom Technique

Historia: EFT eli Emotional Freedom Technique

EFT:ssä on kyse kehon tunnekuorman purkamisesta akupisteiden naputtelun avulla. Keho ja mieli ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa, vaikka sitä ei yleisesti mielletä. Kehon kautta pääsee alitajuntaan 24/7.

Vuonna 1980 Roger Callahan niminen lääkäri auttoi Mary-nimistä naista eroon häntä koko iän vaivanneesta vesipelosta. Kun mikään monista menetelmistä ei ollut auttanut, niin lääkäri pyysi naista naputtelemaan vatsaan liittyvää akupistettä silmän alapuolella. Muutaman minuutin naputtelun jälkeen veden ajattelemiseen liittynyt outo tunne vatsasta hävisi. Mary meni uima-altaan ääreen ja vesipelko oli poissa! Tästä tapahtumasta alkoi tutkimus- ja kehitystyö, jossa insinööri Gary Craig on suuressa osassa. Hän kehitti yksinkertaisen kaavan, jolla kuka tahansa voi hoitaa itseään ja omaa stressikuormaansa.

EFT:n yksinkertaistettu peruskaava

Hoito aloitetaan virittämällä asia naputtelemalla kämmensyrjään eli kerrotaan se mitä aiotaan nyt käsitellä (kuva 1.).

Seuraavaksi hyväksytään vallitseva olotila toistamalla esim. tämä lause 3 kertaa: ”Vaikka päätä särkee hyväksyn itseni ja tämän tunteeni.”

Lopuksi vapautetaan jännitys kehosta 8 hoitopisteen naputtelun avulla (kuvassa kohdat 2-9).

Tunnekuorman vapautus

Elämässä tapahtuu monenlaisia asioita ja osassa tunteiden käsittely jää kesken. Keho auttaa ihmistä selviytymään vaikeasta tilanteesta tallettamalla osan stressikuormasta tiedostamattomina jännityksinä. Eli kun asia on jäänyt kesken, se on jäänyt purkamatta ja alkaa vaikuttaa kehossa. Siksi kiputilat tai huonot tunteet ovat minulle avaimia, joiden avulla löytyy vanhoja kesken jääneitä tapahtumia. Naputtelu kohdistetaan akupisteisiin eli kehon sähköjärjestelmän päätepisteisiin (meridiaaneihin) ja niiden kautta välittyy rauhoittava viesti aivojen mantelitumakkeeseen. Nyt vaara on ohi ja on turvallista rentoutua.

EFT:stä apua monenlaisiin asioihin

EFT sopii hyvin erilaisten asioiden käsittelyyn. Liiallisen stressikuorman purku edesauttaa kehon hyvinvointia. EFT:tä hyödyntäen voidaan vapauttaa kehon kiputilat ja poistaa erilaiset pelot, sitä voidaan käyttää masennuksen hoitoon, tunnelukkojen vaikutuksen pienentämiseen tai suurten traumojen jättämien stressireaktioiden purkuun. Ihmissuhdekriisit esim. työpaikalla tai suvussa sopivat hyvin tämän menetelmän kohteeksi. Sovellusmahdollisuudet ovat rajattomat ja sitä kannattaa kokeilla kaikkeen. Jopa rahahuolten aiheuttama stressi vähenee ja rentoutuneet aivot muuttuvat jälleen ratkaisukeskeisiksi.

Hoidon taustalla käyttämäni periaatteet

 

Vastoin kaikkia odotuksiani, naputtelu-sessio oli vaikuttava kokemus, jolla oli kauaskantoinen vaikutus. Olen sittemmin tutustunut menetelmään enemmän ja ymmärtänyt, miten moneen eri tunteeseen (esim. ahdistus ja pelko) se tuo minulle turvaa ja lohtua.

— Digimarkkinoinnin asiantuntija 34v

Jouduttuani pitkäaikaisesti veljeni kiusauksen kohteeksi, en saanut lopulta enää ajatuksiani irti kiusaajasta. EFT-auttoi minut vapauttamaan ajatukseni täysin kiusaajan painostuksesta, ja kertakäynnillä.

— Eläkeläismies, 67v

Koko ikäni hämähäkkejä pelänneenä elämäni muuttui hetkessä, kun Anu poisti pelkoni EFT:llä. Hämähäkeistä tuli uusia ystäviäni. Niin hämmentävää, mutta ihanaa. Suosittelen!

— Kampaaja 40v

Sain apua lapsuudessa syntyneeseen traumaan, jonka mukaan en kelvannut isälleni. Tämä trauma sai minut vimmatusti hakemaan isäni hyväksyntää esim. työnteolla. Hoidon avulla myös oivalsin, että kelpaan juuri sellaisena kuin olen.

— Mies 49v

Naputtelu on auttanut itseäni koronaan ja poikkeusoloihin liittyvien huolien ja ahdistuksen käsittelyssä.

— Digimarkkinoinnin asiantuntija, 34v

 

Gary Craigin esittelyvideo

https://www.youtube.com/watch?v=0I54BRKQ2po

Tutkimustuloksia on koottu esim.https://www.thetappingsolution.com/research/

Kansainvälisiä EFT-sivustoja:

https://www.emofree.com/

https://www.thetappingsolution.com

https://www.eftuniverse.com/

 

Koulutus EFT-hoitajaksi

Seuraava EFT-hoitajakoulutus alkaa lokakuussa 2023. Näiden opintojen avulla opit auttamaan muita ihmisiä vapautumaan menneisyyden taakoista ja tunnelukoista. Opetan tehokkaat menetelmät erilaisten stressikuormaa aiheuttavien asioiden purkuun. Samalla käsittelet oman elämäsi vapaammaksi.